середа, 15 лютого 2017 р.

Безпека в Інтернеті

Шановні батьки!

 Адміністрація школи звертається до Вас з проханням терміново перевірити всі контакти Вашої дитини в соціальних мережах, оскільки вони можуть становити небезпеку для життя та здоров'я дитини (зокрема в мобільному телефоні).

Реальні небезпеки для дітей в Інтернеті та як їх уникнути

Іноді складно пояснити дитині, що йому рано сідати за комп'ютер, бо він бачить як батьки годинами просиджують за ним. Ми працюємо або граємо, але проводимо масу часу дивлячись у монітор і дитині зрозуміти досить складно, чому йому не можна те, що можна батькам.
Як все починається?
Діти підростають і у них з'являється час і можливість заглянути в простори всесвітньої мережі по секрету від батьків. А іноді ми самі купуємо раніше малюкові комп'ютер, щоб розумним ріс. І Інтернет малюками осягається блискавично і легко. Виникає питання: у який плавання відправиться дитина з непідготовленою психікою і мінімальними знаннями про світ?
А чи знаєте ви, що?
1.          Один з п'ятьох дітей за статистикою зробив запит слів "секс онлайн"
2.          Одному з чотирьох дітей була відправлена?? картинка оголених людей або людей, що займаються сексом онлайн
Чи впевнені ви в тому, ваша дитина вчить уроки і пізнає як влаштований світ, виключно на дитячих сайтах? Ви, напевно, вчите дитину не розмовляти з незнайомими людьми, і в багатьох ситуаціях, вони будуть пам'ятати про це. Але Інтернет нічим не відрізняється.
Завдяки анонімності Інтернету, чужинці проводять час у розмовах з дітьми дуже часто. Вони намагаються завоювати довіру дитини, маючи дружню бесіду на перший і другий день знайомства, але з плином часу, їх справжня мета - сексуальне домагання дитини стає очевидною. Діти та батьки не знають про це, але це саме те, що відбувається через Інтернет.
Що може батько зробити?
Озброївшись цією інформацією, багато можуть зробити батьки. Виробіть кілька правил інтернет-безпеки вашої дитини:
1.          Скажіть дитині, що НІКОЛИ, НІКОЛИ не потрібно розкривати своє ім'я, адресу, номер телефону або будь-яку іншу особисту інформацію кому-небудь в Інтернеті. Як тільки ви будете давати цю інформацію, неможливо буде відмовитися від нав'язливого спілкування.
1.          Регулярно спілкуйтеся (а не тільки один раз) з вашою дитиною, дізнавайтеся що вони роблять в Інтернеті і з ким вони говорять. Якщо ви насправді приятелі з дітьми, вони говорять правду в обличчя, ви будете знати, що їх влаштовує, спілкуватися з ними.
2.          Візьміть комп'ютер з кімнати дітей і помістіть його в громадських місцях, таких як сімейний зал . Багато батьків думають, що допомагають з виконанням домашніх завдань, даючи дітям комп'ютер, але він також відкриває певні небезпеки, які ви можете не знати.
3.          Дізнайтеся у вашої дитини ім'я, адресу електронної пошти або прочитайте миттєві повідомлення. Хижаки частіше називають дитину ніком "sexyteen5" або "happygirl5"
4.          Використовуйте технології, щоб допомогти вам захистити вашої дитини. Моніторинг програмного забезпечення дає вам можливість переглядати шляху використання Інтернету вашою дитиною.
Інтернет може відкрити багато дверей і надати корисну інформацію для дітей. Знання і старання інформованих батьків можуть допомогти зберегти дітей в безпеці. Якщо у вас є така можливість організуйте для дитини окремий доступ тільки для тих сайтів, які йому підходять за віком, корисні й повчальні. При необхідності для цього можна запросити додому програміста або зробити самому.
З досвіду роботи з обдарованими дітьми, можу вас запевнити, що діти розумніші, ніж ми думаємо і лазівки рано чи пізно знайдуть за однієї умови - якщо у них є таке гаряче бажання. Тому краще заздалегідь у відповідному віці поговорити з дитиною на складні теми відносини статей і сексу, щоб неприємний випадок не зламав його психіку.
Не упускайте жодної можливості спілкування з дітьми!

Матеріал взято з Інтернет ресурсу: http://pan-ta-pani.com/79488-realni-nebezpeki-dlya-ditejj-v-interneti-ta-yak-h-uniknuti.html


http://vrudkaschool.ucoz.ua/_si/0/43161609.gif

Немає коментарів:

Дописати коментар