середа, 22 лютого 2017 р.

Рідна мова на уроках інформатики

21 лютого відзначають Міжнародний день рідної мови.
Мова  найцінніший дар народу. Вчити плекати її та поважати потрібно змалку. Виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається цей найцінніший скарб.
 На уроках інформатики учні 3-х класів почали вивчення теми «Графічний редактор». Перший урок теми був присвячений Міжнародному дню рідної мови. Вчитель Довгаленко Л. Г. поставила мету сприяти усвідомленню значення рідної мови, розвивати уміння і навички спілкування українською мовою, вчити грамотному усному і писемному мовленню, розширити знання учнів про  багатство мови, формувати розуміння того, що  мова – скарб кожного народу; розвивати комунікативну компетентність учнів; виховувати у підростаючих громадян України любов до рідної мови як неоціненного спадку свого народу, толерантність і повагу до мов та національної самобутності інших народів, почуття патріотизму громадян Української держави.
Третьокласники відгадували загадки, ребуси, згадали колискові пісні, позмагалися у складанні прислів’їв та виконували інші мовні завдання у навчально-розвивальному комп‘ютерному програмному комплекті «Сходинки до інформатики».








Немає коментарів:

Дописати коментар